GÖR DIN EGEN SNAPS

HEMMAGJORD SNAPS (RECEPT MED ANIS, FÄNKÅL & KUMMIN)

1. 70 cl okryddat brännvin (brännvin special eller vodka m.fl.)
2. 1 tsk kumminfrön (krossade)
3. 1 tsk anis (malen) eller 1 tsk krossad stjärnanis
4. 1 tsk Fänkålsfrön (krossade)
5. 1 Citron

INSTRUKTIONER

Mortla kumminfrön, anis och fänkålsfrön och häll ned i brännvinsflaskan. Skaka om och låt stå svalt i minst 2 veckor (ju längre desto fylligare smak). Sila sedan blandningen genom ett kaffefilter 1-2 gånger så att du får en helt ren blandning. Skala av det yttersta gula skiktet av citronen och lägg i flaskan och låt dra i 2-3 dagar. Citronskalet ger en fräschör till snapsen som ofta är uppskattad. Denna snaps påminner mycket om "Op Anderssson Aquavit" med tydlig karaktär av lakrits. Blir smaken för kraftig så späder du blandningen med mer sprit.



HEMMAGJORD SNAPS (RECEPT MED MALÖRT)

1. 70 cl okryddat brännvin (brännvin special eller vodka m.fl.)
2. 5-10 torkade kvistar malört
3. 4 Sockerbitar

INSTRUKTIONER

Tryck ner malörtkvistarna i brännvinet och låt dra i minst 2 veckor, sila av i kaffefilter 1-2 gånger så att du får en helt ren blandning. Blanda sedan i sockerbitarna för att balansera upp beskan i malörten. Denna snaps påminner mycket om "Piratens Besk" med tydlig karaktär av malört.

 

Gör din egen

PROJEKT

GÖR DIN EGEN ANSIKTSMASK

GÖR DIN EGEN HÅRINPACKNING

GÖR DIN EGEN GLÖGG

GÖR DIN EGEN PARFYM

GÖR DIN EGEN BOK

GÖR DIN EGEN HEMSIDA

GÖR DIN EGEN KALENDER

GÖR DIN EGEN SNAPS

GÖR DIN EGEN T-SHIRT