HEMMAGJORD SNAPS (RECEPT MED ANIS, FÄNKÅL & KUMMIN)
1. 70 cl okryddat brännvin (brännvin special eller vodka m.fl.)
2. 1 tsk kumminfrön (krossade)
3. 1 tsk anis (malen) eller 1 tsk krossad stjärnanis
4. 1 tsk Fänkålsfrön (krossade)
5. 1 Citron
INSTRUKTIONER
Mortla kumminfrön, anis och fänkålsfrön och häll ned i brännvinsflaskan. Skaka om och låt stå svalt i minst 2 veckor (ju längre desto fylligare smak). Sila sedan blandningen genom ett kaffefilter 1-2 gånger så att du får en helt ren blandning. Skala av det yttersta gula skiktet av citronen och lägg i flaskan och låt dra i 2-3 dagar. Citronskalet ger en fräschör till snapsen som ofta är uppskattad. Denna snaps påminner mycket om "Op Anderssson Aquavit" med tydlig karaktär av lakrits. Blir smaken för kraftig så späder du blandningen med mer sprit.